П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Концерт народного аматорського хору «Оболонь»

 

9 січня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого  відбувся концерт хору «Оболонь», присвячений новорічним та Різдвяним святам. Народний аматорський хор «Оболонь» – лауреат Всеукраїнських конкурсів та фестивалів. Художній керівник колективу – композитор, поет та виконавець Олександр Олександрович Свердюк.

На заході прозвучали народні щедрівки, колядки, пісні зимового циклу в обробці М. Лозинської, Л. Ященка, Й. Кишакевича, О. Кошиця, О. Стадника, Л. Пономаренка, О. Свердюка, а також ліричні вірші О. Свердюка у виконанні автора.

Акапельне та під супровід баяну, чудове і ліричне, барвисте і запальне виконання хору подарувало гостям Бібліотеки святковий настрій, позитивні емоції, незабутні враження. Слухачі були в захваті від чаруючої гармонії багатоголосся, щиро посміхалися, підспівували, гучно аплодували.

Атмосферу різдвяного дива в гостинному читальному залі Бібліотеки доповнила книжково-ілюстративна виставка «Зимові свята: українські народні традиції та звичаї», яка ознайомлює з історією та традиціями зимових свят, різдвяно-новорічною обрядовістю, колядками та щедрівками з різних регіонів України.

 Захід відвідали користувачі Бібліотеки та друзі – відомий український письменник Олександр Балабко, старший науковий співробітник НІМЗ «Биківнянські могили» Тамара Бойко. Для тих відвідувачів, які завітали до книгозбірні вперше,  було проведено екскурсію.

З відчуттям радості і дружнього настрою розходилися поєднані святковим дійством всі шанувальники прекрасного, щоб зустрітися знову на творчих заходах улюбленої багатьма Бібліотеки.

Інформацію підготувала головний
бібліотекар відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

Фото провідного бібліотекаря
відділу обслуговування користувачів Олени Мінчіної