П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація виставки творчих робіт дітей

спеціальної школи-інтернату № 16 Святошинського району м. Києва

 

До Міжнародного дня людей з інвалідністю 4 грудня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація виставки творчих робіт дітей спеціальної школи-інтернату № 16 Святошинського району м. Києва та концерт за участю її вихованців.

Працівники бібліотеки тепло і щиро зустріли гостей, надали найошатніше приміщення читального залу № 1 для експозиції творчих робіт, виконаних у різних техніках. Вироби вражають високохудожнім виконанням і довершеністю, зроблені дитячими руками – стають оберегами, бо така діяльність вихованцям завжди зрозуміла, результативна і обов`язково успішна.

На заході діти продемонстрували свій творчий потенціал і здобутки: співали, декламували вірші, показували сценки.

Підтримати учнів школи прийшли учасники ансамблю «Горлиця» Будинку культури ім. Я.П. Батюка КУВП № 1 УТОС м. Києва. Солістка Ольга Сема позбавлена можливості бачити, та разом з цим вона є керівником вокального колективу та акомпаніатором (баян), чудово співає. З побажанням радості життя ансамбль виконав українські пісні. Велике враження справив на присутніх виконанням сонати № 3 Й.С.Баха випускник НМАУ ім. П.І. Чайковського, талановитий скрипаль Олександр Мельниченко.

У привітальному слові директор школи-інтернату № 16 Наталія Нікуленкова зазначила, що «з вірою у можливості дітей, в атмосфері миру, доброзичливості і високої культури серця освітяни допомагають зробити складне – звичним, звичне – легким, легке – радісним».

Захід відвідали друзі закладу, батьки. Серед них – науковий співробітник Інституту спеціальної педагогіки і психології ім. М. Ярмаченка НАПН України, к.п.н. Сніжана Трикоз, яка зазначила важливість підтримки спеціальної освіти у суспільстві і високий фаховий рівень педагогів закладу. Також були присутні дружні і зацікавлені колеги зі спеціального ДНЗ № 127 Святошинського району, серед яких шанована педагог Ірина Борисівна Хоменко.

Старовинна будівля Бібліотеки, шляхетні люди, музика, творчі здобутки – це ті складові успіху, які виховують, дарують дітям віру у доброзичливість всесвіту, впевненість у тому, що вони цікаві та необхідні суспільству, за умови чуйних, висококультурних та кваліфікованих людей поруч.

Без сумніву такий захід надає приклад толерантності, милосердя,уваги до оточуючих.

Виставка триватиме до 17 грудня.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда,

фото провідного бібліотекаря відділу

 обслуговування користувачів Олени Мінчіної