П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Зустріч із заслуженим художником України

Олександром Міловзоровим

 

15 листопада 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася зустріч з Олександром Міловзоровим, презентація його книги «Шляхи» (Київ, «Дух і літера», 2015) та виставка творчих робіт.

Олександр Петрович Міловзоров – відомий український художник, майстер широкого діапазону. Монументаліст, живописець, графік, кераміст.   Заслужений художник України, член НСХУ, учасник численних всеукраїнських та міжнародних виставок. Його твори зберігаються у художніх музеях України та за її межами, в приватних колекціях. О. Міловзоров є автором художніх композицій, що прикрашають станції Київського метрополітену та інтер’єри приміщень закладів і установ.

Зустріч почалася з перегляду фільму, в якому розповідь про художника супроводжувалась показом його майстерні з обладнанням для створення різнопланових робіт та галереї з чималим архівом митця. Присутні відчули атмосферу творчості та захоплень художника. О. Міловзоров розповів як складався його життєвий шлях, хто його педагоги та друзі, в яких країнах та містах відбувалися виставки, як створюється витвір мистецтва.

На виставці творчих робіт було представлено  живописно-графічну серію «Моя бібліотека» (папір, картон, гуаш), в якій автор художньо відтворив тематику та зміст монографій зі своєї особистої бібліотеки. Саме із занурення у книжковий світ починається робота митця, осмислення прочитаного, народження сюжетів та образів.

Презентована автором книга «Шляхи» містить роздуми про життя, короткі та влучні висновки, репродукції живопису та фото.

На заході були присутні дружина Олександра Петровича Світлана Чорнобородова (мистецтвознавець за фахом), художники: Микола Соколов, Лариса Уханова, Олена Красильникова, Любомир Мартинюк, користувачі бібліотеки.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

Фото провідного провідного бібліотекаря відділу обслуговування користувачів Ганни Падалки