Вівторок, 21 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики

«Душу музикою омий»

Тема: Логос історії музики. Епоха імпресіонізму

 

image30 вересня 2018 р. в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відкрився черговий сезон клубу шанувальників музики «Душу музикою омий», присвячений композиторам епохи імпресіонізму, зокрема, К. Дебюссі і М. Равелю, котрі найбільш яскраво представляють течію імпресіонізму в музиці.

Клода Дебюссі – француза, називають одним із основоположників музичного імпресіонізму, який збагатив всі сторони сучасної композиторської майстерності – мелодику, гармонію, оркестровку, форму. Він часто виступав на сторінках паризької преси з рецензіями та статтями, демонструючи неабиякий талант музичного критика.image

  Моріс Равель – яскравий представник світової музичної культури 1-ї половини 20 століття. Він продовжив і розвинув пошуки К. Дебюссі в царині імпресіоністичного звукопису, колористичної гармонії й оркестрування та екзотичної ритміки.

Доповідачем на засіданні був відомий український піаніст, лауреат премії імені Л. М. Ревуцького Євген Громов.  Концертував в Україні, Білорусі, Польщі, Франції, Італії, Швейцарії, Нідерландах, здійснив понад 100 світових та українських прем’єр сучасної музики.

Цього разу піаніст не тільки захоплено і артистично розповідав про композиторів-імпресіоністів, але віртуозно виконував музичні твори.

Зустріч завершилася оплесками та даруванням квітів, які були нагородою Євгену Громову за його творчість. 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності

Совершенна Л. С.