Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«Відоме і невідоме про вулиці і будівлі Києва»

 

imageУ вересні 2018 року в заповідниках, музеях та містах по всій Україні буде проходити широка та різноманітна програма заходів в рамках проведення Днів європейської спадщини (ДЄС) – інтерактивні виставки, ремісничі майстерні, екскурсії, фестивалі та історичні реконструкції.

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого долучилась до участі в програмі. З метою привернення уваги мешканців та гостей міста до культурної спадщини та її ролі у розвитку сучасного суспільства, в бібліотеціimage організовано книжкову виставку «Відоме і невідоме про вулиці і будівлі Києва».

Експозиція відкриває для відвідувачів нові факти про відомі архітектурніпам’ятки та вулиці Києва, їх збереження. Сотні видатних українців були та залишаються творцями світової історії, культури, архітектурних цінностей. Велика кількість архітектурних пам’яток в Україні є визнаними в усьому світі. Водночас залишаються об’єкти, які становлять не менш важливу цінність, хоча і є маловідомими.

Книжкова виставка «Відоме і невідоме про вулиці і будівлі Києва» – це захоплююча екскурсія вулицями Києва з коментарями авторів не лише про історію забудов та архітектурні пам’ятки столиці, де зустрічаються такі  різні архітектурні стилі (історизм, неоренесанс, неоампір, модерн, конструктивізм),  а й згадка про мешканців старовинних куточків столиці, які створювали соціальну і культурну атмосферу Києва різних часів.

Завдяки ілюстративному матеріалу представлених видань відвідувачі виставки можуть наочно бачити перетворення, які зазнавали будівлі в результаті реставрацій в різний час,  та як сьогодні виглядають і використовуються зазначені пам’ятки.

На виставці представлено документи із фондів НБУ імені Ярослава Мудрого. Для пошуку інших видань автора радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх.

Термін експонування: 5 – 28 вересня 2018 р.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Кудря Л. М.