Вівторок, 10 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

19 червня 2013 року в Національній парламентській бібліотеці України в конференц-залі за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1, відбулося засідання клубу «Бібліотека і Місто».

Учасники засідання прослухали тему «Побут і дозвілля киян. ХІХ – початок ХХ ст.», з якою виступив історик-києвознавець, письменник і журналіст Віталій Ковалинський.

Місто – це особлива форма організації фізичного простору у певний духовний феномен. Не лише просторовий, а й часовий. А часовий вимір міста – це його історія. Без якої немає духу міста, його неповторної аури.

Красномовним показником київської аури є побутповсякденний бік життя людей, пов’язаний із відновленням життєвих функцій людини, її працездатності та задоволенням її нагальних потреб і дозвіллявільний від оплачуваної праці і неодмінних обов’язків час.

Разом із дослідником слухачі мандрували тогочасним Києвом: його вулицями, парками, пляжами, знайомилися із театрами, кінотеатрами, клубами, шаржами на різних городян.

Розмова точилася переважно про місця відпочинку киян, отже детальніше про побут Віталій Ковалинський пообіцяв продовжити розповідь на одному із наступних засідань Клубу.

Усім членам і гостям Клубу бажаємо хорошого літнього відпочинку і сподіваємося на корисне й цікаве подальше спілкування.

 

Інформація підготовлена відділом СКД