Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Звіт про реалізацію Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна»

Звіт про реалізацію

Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна»

у І півріччі 2019 року

 

На виконання наказу Міністерства культури України від 06.03.2015 №107 «Про реалізацію Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна» (далі – Акції) у І півріччі 2019 року бібліотеки України продовжували збирати книги і передавати їх до гарнізонних будинків офіцерів та військових частин Збройних сил України, військових частин Національної гвардії України, вищих військових навчальних закладів, через волонтерів українським захисникам у зону ООС і бібліотекам на підконтрольній Україні території Донбасу.

 

Відповідно до інформації, що надійшла від співкоординаторів Акції,  підсумки реалізації Акції у І півріччі 2019 року виглядають наступним чином:

1080 учасників взяли участь у Акції, у т. ч.:

-    395 бібліотек;

-    13 закладів та установ;

-    23 громадські організації та видавці;

-    657 фізичних осіб.

Загальна кількість зібраних книг складає 6581 примірників, у т. ч.:

-     2997 прим. вітчизняної художньої літератури;

-     2302 прим. зарубіжної художньої літератури;

-     384 прим. видань з історії Української держави;

-     50 прим. видань з історії Збройних сил України;

-     66 прим. видань з історії культури;

-     129 прим. склали довідкові видання з різних галузей знань;

-     653 прим. – інші видання.

У порівнянні із результатами І півріччя 2018 року нинішні результати дещо скромніші: кількість учасників Акції зменшилася на 300, у т. ч. кількість бібліотек зменшилася на 70; вісім  співкоординаторів Акції повідомили, що не брали участь у реалізації Акції. Як результат – кількість зібраних книг менша від показника за аналогічний період минулого року на 2 тис. примірників.

Разом із тим слід відзначити високі активності у наступних бібліотеках:

Одеська ННБ показала найбільшу кількість зібраних книг – 2558.

У Одеської ОУНБ ім. М. Грушевського другий показник за кількістю книг – 788, але перший за кількістю учасників Акції -  357, серед яких 47 бібліотек.

За інформацією Хмельницької ОУНБ участь в Акції взяли 240 учасників, 190 з яких  – бібліотеки, що  складає 48% від усієї кількості  українських бібліотек, які взяли участь в Акції.

 Друге місце за вище зазначеним показником після Хмельницької ОУНБ показує звіт Закарпатської ОУНБ ім. Ф.Потушняка – 55 бібліотек області взяли участь в Акції.

Київська обласна бібліотека для дітей посідає третє місце за кількістю зібраних книг – 509 примірників. Примітно, що усі 11 її учасників - бібліотеки.

Найбільша кількість фізичних осіб надавали книги Одеській ОУНБ ім. М. Грушевського – 301 особа, Чернівецькій ОУНБ ім. М. Івасюка – 87 осіб, Чернігівській ОУНБ ім. В.Г.Короленка – 70 осіб.

Зібрані українськими бібліотеками книги у 1 півріччі 2019 року  передавалися до бібліотек 17-ти військових частин ЗСУ; 2-х прикордонних загонів; 1-ї військової частини Національної гвардії України;    6-ти гарнізонних будинків офіцерів ЗСУ;  2-х військових комісаріатів;   2-х військових шпиталів;   Науково-дослідного центру ЗСУ.              

 

 

Звіт про результати реалізації Акції у І півріччі 2019 року