Вівторок, 23 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Національна спілка фотохудожників України

imageНаціональна спілка фотохудожників України (НСФХУ) була проголошена на Установчій конференції 9–10 грудня 1989 р. у Києві. На ній були присутні представники фотомистецтва з Києва, Одеси, Запоріжжя, Харкова, Івано-Франківська, Житомира, Полтави, Херсона, Львова, Дніпропетровська, Черкас та інших міст України. Вони прийняли Статут, обрали правління, його секретарів та ревізійну комісію. У Міністерстві юстиції України НСФХУ зареєстрована у 1992 році. У листопаді 2004 р. Спілка отримала статус національної.

За 20 років НСФХУ перетворилась у велику організацію фотомитців, що має свої творчі осередки в усіх обласних центрах України, АР Крим та містах Краматорськ, Севастополь.

На 1 січня 2013 р. в НСФХУ нараховувалося близько 800 діючих членів, 23 почесних, а 62  мають міжнародні звання ФІАП – Міжнародної Федерації Фотомистецтва при ЮНЕСКО. Про творчі здобутки членів Спілки промовисто говорять їхні численні нагороди та відзнаки. У престижних вітчизняних та зарубіжних фотоконкурсах вони завоювали понад 3000 різних нагород. Рекордсменом за кількістю нагород  є заслужений працівник культури України Євген Іванович Комаров (Ялта), що здобув понад 330 міжнародних нагород, серед яких 40 золотих медалей.

Творча діяльність Спілки спрямована на розвиток та популяризацію у світі української професійної фотографії. З цією метою НСФХУ активно займається організацією та проведенням національних і міжнародних фотоконкурсів, масштабних фотосалонів та виставок, влаштовує учбові семінари та майстер-класи іменитих фотохудожників. НСФХУ у своїй діяльності сповідує інноваційні підходи до розвитку фотомистецтва, що ґрунтуються на передовому світовому досвіді.

 

Тел. (044) 361-76-92, факс (044) 454-19-93
www.photospilka.com
photospilka@ukr.net