Субота, 11 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Україніка

Історія

Країнознавство

Філологія

Художня література

З різних галузей знань

 

1/4

Antoniuk, Dmytro.

Polskie zamki i rezydencje na Ukrainie / Dmytro Antoniuk ; tł. Jerzy Wojcicki, Irena Rudnicka, Iwona Boruszkowska. — [Kijów : Polski Instytut, 2018].

T. 1. — 2018. — 190 s. : fot.

T. 2. — 2018. — 255 s. : fot.

Шифр зберігання А34863-1, А34863-2

 

 

Польські замки та резиденції на окраїнах колишньої Речі Посполитої, включаючи сучасну Україну, були предметом зацікавлення багатьох дослідників, письменників та краєзнавців. Вони також цікавлять авторів сучасних довідників та лексиконів колишніх прикордонних регіонів.

Автор пропонованого видання – киянин, журналіст, мандрівник та дослідник. Протягом останніх 4 років Дмитро Антонюк написав сім чудових туристичних путівників по Полтавській, Житомирській, Вінницькій землях, музеях, палацах та парках, а також вищезгаданий двотомний путівник польськими замками та резиденціями в Україні.

Загалом, у двох томах описано 470 пам’яток. Книги представлені у формі туристичного путівника, але для спрощення пошуку окремих міст та об'єктів їх описано з розбиттям на територіальні округи, в яких вони знаходяться. Так, у першому томі описані об’єкти, розташовані у Вінницькій, Житомирській, Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Львівській, Волинській та Рівненській областях. У другому – об’єкти Київської, Черкаської та навіть Одеської областей. Кожен з них зображений на фотографії, іноді декількох. Також характерні, особливо красиві чи цінні деталі показані на окремих фотографіях. Для полегшення визначення місця розташування пам’ятки, до кожного об’єкта додається схематична карта з розташуванням замків та резиденцій. Особливої уваги заслуговують карти Подільського регіону: Хмельницька та Вінниці – пам’яток там надзвичайно багато.

Польською мовою