Субота, 11 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Зарубіжна україніка

Історія, держава і право

Економіка

Країнознавство

Педагогіка і психологія

Художня література

З різних галузей знань

 

1/23

Kamilewicz-Rucińska, Danuta.

Być nauczycielem Polakiem na Litwie: kształcenie w języku polskim nauczycieli wczesnej edukacji (1945–2000) / Danuta Kamilewicz-Rucińska. — Lwów : [SRID], 2018. — 214 s. : il.

Шифр зберігання А34183

 

Історія поляків, що живуть у Литві, впродовж століть була повна політичних, соціальних, освітніх та культурних перипетій. Пропонована монографія – це цікаве та важливе дослідження про підготовку вчителів польською мовою для шкіл з польською мовою навчання в Литовській Соціалістичній Республіці, а також незалежній Литві в установах, яких сьогодні більше немає. Слід також підкреслити, що це перша спроба реконструювати історію педагогічних шкіл, які виховували вчителів польських шкіл Литви c

 після Другої світової війни.

У монографії представлені методи навчання вчителів у радянських умовах, мало чи й зовсім невідомі польському досліднику цієї проблеми, показано, як маневрували між ними польські педагоги, що були джерелом знань про польську історію та культуру, які вони намагалися передати майбутнім вчителям – наступним промоутерам польськості у Литві.

Польською мовою