Субота, 11 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Зарубіжна україніка

Економіка

Країнознавство

Педагогіка і психологія

Філологія

Художня література

З різних галузей знань

 

1/14

Поляки в Україні: шляхи і долі : до 80-х роковин депортації до Казахстану = Polacy na Ukrainie: drogi i losy : upamiętnienie 80. rocznicy deportacji do Kazachstanu / М-во освіти і науки України, М-во інозем. справ Республіки Польща, Консул. від. посольства Респ. Польща в Україні [та ін.] ; [упоряд. і ред. Тереса Дуткевич]. — Львів ; Київ ; Варшава : ПростірМ, 2017. — 103, [1] с. : фот.

Шифр зберігання Б7207

 

15 жовтня 2016 р. у Києві відбулася міжнародна науково-практична конференція «Поляки в Україні: шляхи і долі» з нагоди відзначення 80-річчя депортації до Казахстану. Серед тем, що розглядалися: духовне та інтелектуальне оновлення суспільства, розбудова добросусідських відносин, формування політики примирення та «подолання минулого», виховання у молодого покоління толерантності, людяності та сучасного світогляду; підвищення ефективності та якості наукових досліджень; поглиблене вивчення і переосмислення трагічної сторінки в історії польського етносу в Україні, який у період тоталітарного режиму спільно з українцями зазнав політичних репресій; посилення наукової співпраці на міждержавному рівні та у зв’язку з 80-ми роковинами депортації поляків до Казахстану.

Конференція була організована Федерацією польських організацій в Україні за підтримки Посольства Республіки Польща в Києві, Асоціації «Польська громада», Міністерства освіти і науки України, Інституту історії Національної академії наук України та Національного університету біоресурсів і природокористування. Під час конференції були представлені праці польських і українських вчених, викладачів, журналістів, лідерів польських організацій в Україні та аспірантів польських і українських університетів.

Польською і українською мовами