Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Інформаційний центр з питань культури та мистецтва

 


Інформцентр створений на підставі постанови колегії Міністерства культури УРСР від 17 грудня 1977 року. У складі Інформцентру функціонують два відділи:

Відділ наукового аналізу та узагальнення інформації  (НАУІ) - здійснює свою діяльність шляхом надання інформаційних послуг керівним працівникам органів виконавчої влади, керівникам установ, організацій, закладів та підприємств культури, національних творчих спілок України, учених та фахівців галузі.

Займається систематичним вивченням, аналізом та науковою обробкою джерел інформації з питань культури та мистецтва, що надходять до Інформцентру, і підготовкою на їх основі аналітичної, реферативної, оглядової, бібліографічної інформації і створення баз даних за тематикою галузі.

       Обслуговування абонентів здійснюється у системах:

  • вибіркового розповсюдження інформації (ВРІ) про нові надходження документів до НПБУ;
  • диференційованого забезпечення процесів керівництва (ДЗК). Щомісячно готується оглядова та аналітична інформація: "Постанови колегії та накази МКТ України з питань основної діяльності", "Хроніка культурного життя України", "Про культурне співробітництво України з зарубіжними країнами", "До нормативно-правового забезпечення галузі";
  • "Оперативної інформації" за матеріалами преси;
  • "Запит-відповідь". Виконання тематичних довідок із найбільш актуальних проблем галузі;
  •  а також шляхом підготовки та видання аналітичних та інформаційних довідок за результатами науково-дослідних робіт у галузі та за матеріалами нарад, семінарів, конференцій.

 

Структура відділу:

  • сектор диференційованого забезпечення процесів керівництва;
  • сектор оперативного інформування та розповсюдження інформації.

 

Відділ довідково-інформаційних фондів (ДІФ) – здійснює формування та зберігання довідково-інформаційного фонду з питань культури та мистецтва, який складається з неопублікованих документів (постанови колегій, накази, матеріали нарад, конференцій, семінарів тощо) з питань основної діяльності Міністерства культури України та управлінь культури обласних, районних, міських держадміністрацій.

 

 

Довідково-інформаційний фонд – є частиною Єдиного галузевого довідково-інформаційного фонду, одночасно головним галузевим довідково-інформаційним фондом держави. На основі цього фонду створюється автоматизована база даних, яка щорічно поповнюється в середньому на 600 записів.

 

Відділ здійснює підготовку, видання, розповсюдження, оперативне донесення до користувачів інформаційних матеріалів:

  • щомісячних бібліографічних списків "Культура", "Мистецтво" за опублікованими у центральній і регіональній пресі матеріалами;
  • довідкових видань: "Лауреати міжнародних і вітчизняних премій у галузі культури та мистецтва" (щорічно), "Працівники культури і мистецтва України, іноземні громадяни, удостоєні державних нагород, почесних звань України" (у 2-х вип. щорічно), "Митці України - лауреати конкурсів" (щорічно);
  • календаря «Знаменні дати і події ... року. Культура та мистецтво»;
  • анонсу культурно-мистецького життя України та міста Києва "Мистецький місяць".

 

Структура відділу:

  • сектор бібліографії;
  • сектор довідкової роботи.

 


Наша адреса:

вул. Боричів узвіз, 13, м. Київ, 04070
   

Режим роботи:

понеділок – п’ятниця: 9.00 – 17.30

субота, неділя – вихідні дні

 

Контактна інформація:

Заступник генерального директора з питань

забезпечення інформацією галузі культури –

Іващенко Валентина Миколаївна

image

 

 

Завідувач відділу НАУІ – Шаховська Ірина Дмитрівна 

e-mail: infocenter@nplu.org

тел./факс: (044) 425-23-26

 

Завідувач відділу ДІФ – Перова Ірина Миколаївна

e-mail: dif@nplu.org