Субота, 28 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

„На варті миру і добра”

Презентація виставки фоторобіт
співробітника Бібліотеки та кореспондента журналу „Камуфляж”,
члена Національної спілки журналістів України Євгена Чекаліна
(до Дня захисників Вітчизни)

 

18 лютого 2005 року у Національній парламентській бібліотеці України до Дня захисника Вітчизни відкрилась виставка фоторобіт співробітника бібліотеки та кореспондента журналу „Камуфляж”, члена Національної спілки журналістів України Євгена Чекаліна.

Свято захисника Вітчизни традиційно відзначається наприкінці лютого. Воно давно вже не асоціюється з конкретними історичними подіями. Це свято тих, хто пов’язав своє життя з армією, хто за родом своєї діяльності та велінням серця поклав на себе обов’язок захищати свою Батьківщину, стояти на варті миру і злагоди. Це свято тих, хто завдяки своїй мужності, відвазі і силі духу заслужив на підтримку і повагу всього українського суспільства.

Фотовиставку „На варті миру і добра” створено за матеріалами публікацій журналу „Камуфляж”. У поле зору автора потрапило солдатське життя – повсякдення і свята, люди, які кожного дня, кожної миті оберігають мирне життя громадян України, відомі артисти, які брали участь в акціях, що проводив або підтримував журнал і з якими його пов’язує давня творча дружба. Відвідувачам виставки, без сумніву, було цікаво впізнати на фотографіях народну артистку України Валентину Степову, заслуженого артиста України Вілорія Пащенка, заслуженого артиста України Віктора Павлика, учасників гуртів „Аіст”, „Таліта Кум” тощо.

У відкритті виставки взяли участь:

  • Бабаков Сергій Михайлович – творчий директор журналу „Камуфляж”;
  • Федоров Василій Макарович – ветеран Великої Вітчизняної та афганської війн, генерал-майор у відставці;
  • Купрієнко В’ячеслав – ветеран афганської війни, кавалер двох орденів Червоної зірки;
  • Чекалін Євген Петрович – автор фоторобіт, член Національної спілки журналістів, фотокореспондент журналу „Камуфляж”.