Субота, 18 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«До Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» 

 

imageДруга світова війна одна з найбільш нещадних і страшних воєн в історії людства. В цю війну були втягнені десятки країн і мільйони людських доль. Вона залишила після себе біль та гіркі спогади. Ми пам’ятаємо, ми сумуємо, ми вдячні тим, хто долаючи втрати і горе, героїчно перемогли нацизм у Другій світовій війні.

На виконання Указу Президента України «Про відзначення у 2018 році Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» від 26 березня 2018 року №85/2018 Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого пропонує вашій увазі книжкову виставку «До Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні».

Документи, представлені на виставці, розповідають сувору правду про ті важкі роки, коли кожен день відбувався подвиг. 3начна увага приділяється історіям учасників війни, тих, хто пережив її в тилу чи на окупованих нацистами територіях, про долі військовополонених, долі жінок у війні, маловідомі історії «остарбайтерів». Висвітлені місце і роль України в Другій світовій війні, її внесок у перемогу над нацизмом.

В експозиції представлені документи та публікації із фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого. Для пошуку інших документів цієї тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки, традиційними картковими каталогами та інтернет-ресурсами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх,

загальний читальний зал №1.

Термін експонування:

4 травня-14 травня 2018 р.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу обслуговування

користувачів Рачковська І. М.


image