Понеділок, 1 липня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книжкової виставки до Дня Рідної мови

«Книги та періодичні видання

мовами національних меншин України»

 

18 лютого 2014 року в Національній парламентській бібліотеці України відбулося урочисте відкриття книжкової виставки «Книги та періодичні видання мовами національних меншин України», приуроченої до Міжнародного дня рідної мови. Співорганізаторами заходу виступили Бібліотека та Рада національних товариств України за підтримки Міністерства культури України і Київської міської державної адміністрації. Книжкова експозиція презентує різноманітні видання понад 15 всеукраїнських національно-культурних товариств і є дієвим та яскравим прикладом пропагування ідей добра, злагоди і дружби між народами засобами друкованих видань.

Відкриття виставки відбулося за участі президента Ради національних товариств України Іллі Левітаса, начальника відділу національних меншин України та української діаспори Міністерства культури України Любові Зубко, заступника генерального директора НПБУ Галини Кириченко, представників всеукраїнських національно-культурних товариств, науковців, видавців, читачів і працівників НПБУ.

Змістовними і емоційними стали виступи уповноважених чуваського, вірменського, німецького, російського, польського товариств національних меншин, в яких лунали сподівання, що виставка збагатить знання читачів та відвідувачів про розмаїття культур народів нашої країни. Вдалим музичним доповненням і окрасою презентації став танок у виконанні дитячого ансамблю Ради німців в Україні. Запрошуємо всіх охочих відвідати виставку, яка працює в загальному читальному залі за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1,  з 18 по 28 лютого 2014 року.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД