Вівторок, 16 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація творчого доробку

Видавничого дому «Букрек»

 

12 березня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася зустріч з ВД «Букрек» (м. Чернівці), яка стала продовженням бібліотечного книгознавчого проекту, що передбачає ряд зустрічей з провідними видавництвами країни, безпосереднє знайомство з творцями сучасної української книги.

Представник ВД «Букрек» у м. Києві Ігор Туржанський ознайомив учасників презентації з творчим доробком видавництва: розповів про видання підручників мовами національних меншин, на яких спеціалізується підприємство, про унікальне зібрання українських народних казок М. Зінчука, 10-томник О. Кобилянської, видання творів вітчизняних та зарубіжних класиків, сучасних авторів, продемонстрував літературні новини.

Спеціальними гостями презентації були українська журналістка, громадська діячка, членкиня Національної спілки журналістів України Галина Дацюк та українська письменниця-казкарка, авторка творів для дітей, журналістка, членкиня Національної спілки письменників України Зірка Мензатюк.

Галина Дацюк – авторка книг нарисів, кореспонденцій, репортажів – познайомила читачів з історією створення унікального видання «Янголи Небесної Чоти». Ця книга зібрала спогади учасників Революції Гідності і стала переможницею у конкурсі Державного Комітету телебачення і радіомовлення України «Книга року 2017». Цікавою була розповідь про написання книги «На хресній дорозі : історія родини Ліндфорсів-Русових у листуванні». – Чернівці: Букрек, 2013.

Зірка Мензатюк презентувала свої книги, зокрема, перевидання збірника оповідей, легенд і казок «Зелені чари» (2020), який закликає любити, пізнавати і берегти рідний край. Книга гарно проілюстрована малюнками і фотографіями.

Зустріч відбулася в форматі діалогу, під час якої учасники презентації жваво обговорювали питання про те, як шлях «Автор – Видавництво – Книга – Бібліотека – Читач» проходить книга від її створення, народження до сучасної бібліотеки, до читача.

Тематичним супроводом презентації стала книжкова виставка «Книги Видавничого дому «Букрек» із фондів НБУ імені Ярослава Мудрого».

Автори передали свої книги з автографами до фонду НБУ імені Ярослава Мудрого.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності О. Мазаєва.