Понеділок, 1 липня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація виставки вишивки «Живопис хрестиком»

та майстер-клас від

Башкирьової Наталії Михайлівни 

 

14 листопада 2013 року в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України відбулася презентація виставки вишивки з незвичною назвою «Живопис хрестиком» та віртуальний майстер-клас від Башкирьової Наталії Михайлівни – відомої майстрині, роботи якої з успіхом експонуються в Україні та за її межами.

Наталія Михайлівна захопилась вишивкою після виходу на пенсію і нині досягла вражаючого рівня майстерності. На виставці експонуються 42 роботи, виконані в техніці «меланжевого хрестика». Це – портрети, пейзажі, натюрморти, композиційні твори, які дивують своєю реалістичністю.

Присутні в залі переглянули відеозвернення Наталії Михайлівни до учасників презентації (за станом здоров’я – обмежена в пересуванні – автор не змогла бути присутньою) та фільм про роботу «Творчої майстерні Башкирьової Н.М.», створений членами її родини. У фільмі детально розповідається про етапи створення нових полотен, авторську техніку вишивання та про творчих партнерів майстрині – фотографа Юрія Туманова, чиї роботи слугують сюжетами для вишивок, і Тетяну Туманову, яка розробляє зручні, якісні схеми майбутніх картин.

Гості, користувачі та працівники Бібліотеки отримали насолоду від перегляду робіт та були приємно вражені наполегливістю і талантом мисткині.

Виставка працює з 1 листопада по 2 грудня 2013 року за адресою: вул. Грушевського, 1, другий поверх, Арт-галерея.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД