Вівторок, 16 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виїзний Всеукраїнський день бібліотек «Вклонімося Кобзареві!»

 

21 вересня 2013 року співробітники Національної парламентської бібліотеки України провели виїзний Всеукраїнський день бібліотек (відзначається щорічно 30 вересня) у Каневі під гаслом «Вклонімося Кобзареві». Одночасно це було і черговим засіданням бібліотечних Шевченкознавчих студій.

Програмою студій передбачалося відвідування могили Тараса Григоровича Шевченка, покладання квітів до підніжжя пам’ятника, ознайомлення з оновленою експозицією музею Тараса Шевченка на Чернечій горі (відкрита 2010 року) та з першим народним музеєм Кобзаря  «Тарасова світлиця» (побудована 1884, відтворена 1991 року).

Окрім того, група відвідала Свято-Георгіївський (Успенський) собор, звідки труна з прахом Т. Г. Шевченка рушила в останній шлях до місця поховання, музей „Народне декоративне мистецтво Канівщини", розташований у приміщенні колишнього Базиліанського училища, яке є пам’яткою архітектури XVIIІ століття, науково-дослідний відділ «Літературна Канівщина» Шевченківського національного заповідника при Бібліотеці-музеї А. П. Гайдара, меморіал пам’яті загиблих у роки Великої Вітчизняної війни та могилу російського дитячого письменника Аркадія Гайдара.

Мандрівка не була затьмарена осіннім дощем, що не припинявся протягом дня, а на Тарасовій (Чернечій) горі навіть з’явилися сонячні проміні, що ненадовго пробилися крізь густі хмари.

Безперечно, ця незабутня подорож до Кобзаря залишиться пам’ятною сторінкою у літописі Національної парламентської бібліотеки України.



image
image
image

image

image

image



image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

 

Інформація підготовлена відділом СКД