Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» 

Презентація

альманаху «Киевские окна» № 3, 2018

 

image

19 січня 2019 року гостями клубу були видавці альманаху «Киевские окна» Ю. Апанасенко та В. Грузін.

Керівник проекту Юрій Апанасенко, представляючи альманах, нагадав, що перший номер «Киевских окон» вийшов в кінці лютого 2016 року і отримав схвальні відгуки читачів. У липні того ж року побачив світ другий номер альманаху, де були враховані побажання і зауваження історіографів, києвознавців і просто шанувальників нашого міста, які виявили інтерес до проекту. Але, на жаль, через певні перешкоди видання наступних номерів на деякий час довелося «заморозити». Та вже наприкінці 2018 року за фінансової підтримки киян Олександра Журби і Ігоря Куценка третій номер альманаху відбувся.

«Киевские окна» є не лише інформаційно-пізнавальним виданням. Одна із задач проекту – заповнити деякі прогалини в історії, які часто призводять до її викривлення. Постійними рубриками в цьому і наступних випусках альманаху будуть рубрики «Помним» – про місцевості, що не завжди виправдано забудовуються, про пам’ятки архітектури, що зникають;  «Великие киевляне» – про знакові постаті в історії Києва; інтерв’ю з нашими земляками-сучасниками.  

Головний редактор Валерій Грузін, в свою чергу, наголосив на тому, що альманах «Киевские окна» є хорошим приводом відверто висловитися з приводу розвитку цього проекту. Адже пояснити, чому в Києві  майже відсутня муніципальна преса важко. А потреба у висвітленні наболілих питань велика. Серед таких питань і виховання культури киян: занурення в глибини міського життя, оволодіння його загадковим топосом і міфологією. Альманах сподівається всіляко сприяти знайомству читачів з таємницями міста, його складним внутрішнім світом та мікрокосмосом почуттів, подій, явищ.

Обговорення представленого номера альманаху було зацікавленим і навіть  гарячим, що свідчило про небайдужість киян до долі свого рідного міста.

 

Інформацію підготувала

 завідувач відділу соціокультурної діяльності Погонець О. Д.