П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«До Дня Гідності та Свободи»

 

image

Щорічно 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи.

image

Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві

доленосні для сучасної України події:

 Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го. Ці революції залишили глибокий, визначальний і незабутній слід в історії України. Рішення, ідеали й надії змінили нашу ментальність, започаткували і продовжують формувати нашу нову політичну ідентичність. Згустки відчуттів, емоцій, які ми добре пам’ятаємо, зробили всіх нас іншими. І з кожною новою річницею ми маємо змогу осягнути більш повну картину того, що відбулось.

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого з цієї нагоди організувала книжкову виставку «До Дня Гідності та Свободи».

В експозиції представлені документи і публікації із фондів бібліотеки, що містять дані та добірку свідчень очевидців подій, розповідають про динаміку розвитку трагічних доленосних подій не лише на київському майдані, а й в усіх куточках України; про зміни настроїв і глибинні трансформації в житті людей і країни, в процесі яких формувалось нове українське суспільство, народжувалась нація, виборювалась свобода; про величезну самопожертву героїв Небесної сотні, яка назавжди залишилася в серцях українців.

Для пошуку інших видань за даною темою радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх,

загальний читальний зал № 1

Термін експонування: 19 листопада – 30 листопада 2018 р.                

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів

Рачковська І.М.