Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Тернопільська ОУНБ

Всеукраїнська благодійна акція
«Бібліотека українського воїна» — підсумки 2016 року

Щорічна акція «Книги у пошуках читача», приурочена до Всесвітнього дня книги та авторського права, проходила 22 квітня під гаслом «Україна є! Україна буде!». В рамках акції всі бажаючі мали змогу долучатися до збору книг для воїнів Збройних Сил України, а саме для 44-ї окремої артилерійської бригади м. Тернополя.

Активними учасниками акції були: Управління СБУ Тернопільської області, Тернопільська обласна спілка політв’язнів та репресованих в особі Ігоря Олещука, тернопільське видавництво «Навчальна книга — Богдан», Тернопільське обласне об’єднання Національної спілки письменників України, а також тернопільські літератори — Богдан Мельничук, Євген Зозуляк, Ніна Фіалко, Валентина Семеняк, Роман Ладика.

Також під час проведення акції у ТОУНБ відбувся урок духовності та мужності «Ті, що вірні Україні», учасниками якого були: всечесний отець Андрій Говера та військовий капелан Ігор Безкостий, а також військовослужбовці 44-ї окремої артилерійської бригади м. Тернополя.

Від колективу бібліотеки воїнам було передано солодощі та 630 книжок, зібраних тернополянами, а отець Андрій Говера благословив присутніх та вручив військовим образки Зарваницької Матері Божої.

26 жовтня 2016 року бійці 44-ї окремої артилерійської бригади м. Тернополя взяли участь в уроці історичної правди «Невмируща слава Лисоні», присвяченому 100-річчю героїчних боїв Українських січових стрільців на горі Лисоні. Гість заходу — історик, професор, учасник АТО, автор багатьох історичних розвідок Микола Лазарович, розповідаючи про історію виникнення та діяльність січового стрілецтва, подякував воїнам за героїзм на сході України.
А працівники книгозбірні в знак вдячності подарували військовослужбовцям солодощі.

 

image image