П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Черкаська ОУНБ імені Т. Г. Шевченка

Черкаська ОУНБ імені Т. Г. Шевченка

 

Протягом 2016 року бібліотеки Черкаської області продовжували брати активну участь у реалізації Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна». Розуміючи важливість підтримки бойового духу та патріотизму українських військовослужбовців, переважна більшість бібліотек області та їх користувачі стали активними учасниками передачі книг воїнам.

Особливо цікавим був захід, організований та проведений Нетеребською бібліотекою-філіалом Корсунь-Шевченківської ЦБС – благодійний ярмарок «Вареник нетеребський», у якому взяли участь всі жителі села.  Вони подарували  для воїнів АТО 27 примірників книг, які були передані волонтерам.

Також слід відзначити роботу Петрушанської бібліотеки-філіалу Корсунь-Шевченківської ЦБС, яка разом із своїми читачами активно долучилася до акції. У бібліотеці відбувся цікавий захід для юних читачів − урок мужності «Героїзм та мужність ідуть поряд», на якому були присутні воїни АТО. Вони розповіли дітям про свої подвиги, відповідали на їхні запитання. Під час заходу бібліотекар разом з дітьми вручили захисникам зібрані книги для передачі у зону АТО.

У вересні працівники Шполянської районної бібліотеки передали книги для воїнів, які несуть службу у Володарському районі Донецької області, зокрема у Волновасі та Маріуполі. Книги передав воїнам депутат міської ради, який часто відвідує земляків.

Висвітлення роботи організовано на сторінках районної газети «Шполянські вісті», щотижневика «Шполяночка+» та на сайті райдержадміністрації у розділі «Культура».

В ході проведення Акції у 2016 році працівники бібліотек зібрали та передали до бібліотек військових частин Збройних Сил України та волонтерам 1680 книг різножанрової тематики, а саме: кращі зразки вітчизняної та світової художньої літератури, науково-популярні видання з історії Української держави, її культури, історії Збройних сил України.

Приємно було спостерігати за реакцією військовослужбовців, коли вони переглядали подаровані книги та виявляли серед них ті, які були улюбленими з дитинства.

Ефективність Акції ми оцінюємо на 4 бали.

 

image image

image