П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Закарпатська ОУНБ

Всеукраїнська акція “Бібліотека українського воїна”,

Закарпатська область

 

До акції “Бібліотека українського воїна” активно долучилися і закарпатці. Під час збору книг часто траплялися несподівані й цікаві моменти. Наприклад, до Виноградівської районної бібліотеки потрапила книжка, в якій бібліотекарі знайшли весільне фото. На звороті світлини був текст, присвячений коханому, який пішов на війну: “Дорогому Степану. В ці такі тяжкі роки, в роки війни нас доля звела назавжди. Я хочу, щоб це фото було з тобою коли ти йдеш у бій і боронило тебе від куль. Думаю, чекаю, цілую. Оля”.

     image image

Жителька міста Іршава Беца Марія Степанівна попросила бібліотекарів Іршавської районної бібліотеки вибрати книги із її домашньої книгозбірні для воїнів АТО, бо сама за станом здоров’я не могла цього зробити, але дуже хотіла.

imageПротягом року Мукачівська міська ЦБС до книг від небайдужих книгоманів для військових АТО доповнювали солодощами. До акції “Бібліотека українського воїна” найбільш активно долучилися волонтери (Андріана Камінна та Тетяна Коструб’як), але багато цікавих фактів про волонтерську співпрацю залишилося поза кадром, тому що благодійність не є красномовною і багатослівною, вона іде від серця до серця. Молодий письменник Віталій Горват також передав кілька екземплярів  своєї першої книги  “Філософія жіночої краси” в дарунок воїнам АТО.  Мукачівські бібліотекарі отримали й зворотній зв'язок від вдячних волонтерів у соцмережах із подяками та проханням відправити у військову частину Т-0300 новий комплект книг саме від мукачівців