П’ятниця, 3 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Черкаська ОУНБ імені Т. Г. Шевченка

Черкаська ОУНБ імені Т. Г. Шевченка


Бібліотеки Черкаської області активно долучилися до проведення Всеукраїнської Акції «Бібліотека українського воїна», яка розпочалась в березні  2015 року. В ході проведення Акції  приймались  та передавались  до бібліотек військових частин Збройних Сил України та волонтерам різножанрові зразки світової літератури,  шедеври української класики, науково-популярні видання з історії Української держави, її культури, історії Збройних сил України. До акції долучалися користувачі бібліотеки, видавництва, а також самі працівники бібліотек. Люди несли до книгозбірень літературу, розуміючи як важливо висловити свою вдячність бійцям ЗСУ, що захищають нашу державу на Сході України. Всього в Акції взяли участь 540 учасників, за допомогою яких  вдалось зібрати 2091 книгу.

 

image

Для передачі книг воїнам  використовувалась  кожна можлива нагода. Учні Корсунь-Шевченківського педагогічного училища зібрали гроші на 10  нових  книг та під час проведення години пам’яті «Віддають саме цінне — життя, України найкращі сини!»  передали  їх разом з речами для воїнів АТО та поранених у шпиталях ГР «Солдатські матері Корсунщини».

 

 

 

 

 

image

Христинівська РЦБС  написала  статтю про  акцію в районну газету «Трибуна хлібороба» та розмітили   її на блозі своєї бібліотеки.  Земляки відгукнулися  на цю акцію, почали приносити книги. Разом з волонтерами  передавали  посилки з книгами  захисникам України. В кожну книгу вкладали саморобні листівки  з побажаннями  українським воякам повернутись живими, здоровими і з перемогою.  Книги передавались бійцям 1-ї військової частини  72 бригади в Широкино. 

 

 

imageЧеркаська обласна універсальна бібліотека імені Тараса Шевченка та Черкаська МЦБС передали зібрану літературу бібліотеці Черкаського обласного госпіталю для інвалідів війни, де проходять лікування та реабілітацію учасники АТО.

 

 

 

 

 

 

Найприємнішими моментами в передачі книг, була вдячність бійців за визнання їхньої ролі у збереженні миру, відстоюванні незалежності України, готовність прибути на зустріч із користувачами бібліотеки.

Ефективність Акції ми оцінюємо на 4.