Субота, 4 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Харківська ОУНБ

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА УНІВЕРСАЛЬНА НАУКОВА БІБЛІОТЕКА

ЗВІТ

про реалізацію Всеукраїнської акції

«Бібліотека українського воїна» 

 

Харківська область активно долучилася до збору книг для реалізації Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна». У ході проведення акції були зібрані та частково передані до бібліотеки Гарнізонного будинку офіцерів м. Харкова Збройних Сил України книги вітчизняної та світової художньої літератури в перекладі українською мовою, науково-популярні видання з історії Української держави, її культури та  Збройних сил.

Громадяни, заклади, організації та бібліотеки мали нагоду надати посильну допомогу,  щоб подарувати книги нашим бійцям. За цей період було зібрано понад 1000 книг на різноманітну тематику. В багатьох бібліотеках Харківщини були проведені соціально-культурні заходи, на яких розповідалось про реалізацію Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна». Проводились інформаційні години, створювались тематичні книжкові виставки, полиці, проходили рекламні акції.

На превеликий жаль, у результаті реалізації проекту через брак коштів виникли проблеми в транспортуванні зібраної літератури. Значна кількість книг, які були зібрані в селах та містечках, до цього часу ще не доставлені в обласну бібліотеку та в кінцеві пункти призначення. Бібліотекарі власноруч на громадському транспорті привозили книги до нашої бібліотеки.

Незважаючи на певні труднощі Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна» на Харківщині продовжується. Ефективність  Акції за нашою оцінкою вважаємо  – 4.

 

Відповідальна особа                                                                              М.Л. Мельниченко

 

                   image image