Субота, 4 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Тернопільська ОУНБ

Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна»


image

Звіт Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки

про результати реалізації акції

 у II–IV кварталах 2015 р.

 

 

 

 

Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека у ІІ–ІV кварталах 2015 року зібрала 1 600 пр. видань, з них 1 200 книжок передано бійцям 44-ї окремої артилерійської бригади м. Тернополя, 400 буде відправлено в січні 2016 року.

Тернополяни активно брали участь у формуванні книгозбірні для воїнів. Особливо хочеться відзначити Тернопільську обласну спілку політв’язнів та репресованих, яка подарувала понад 50 примірників трилогії нашого земляка Романа Купчинського «Заметіль», Тернопільську обласну організацію Національної спілки письменників України, яка передала 65 книжок місцевих авторів.

Професор Тернопільського національного економічного університету Олег Рудакевич подарував 138 книжок, заслужений художник України, письменник Петро Шпорчук — 40 своїх авторських книг.

Під час щорічної благодійної акції «Книги у пошуках читача», що проходила під гаслом «Українській нації призначено вижити!», Христина Юркевич — дружина Андрія Юркевича, активного учасника Революції гідності, командира 2-ї роти батальйону «Айдар», який героїчно загинув у 2014 році на Луганщині — передала воїнам 20 примірників книжки Андрія «Моя Революція».

9 вересня 2015 року працівники бібліотеки взяли участь в урочистостях з нагоди річниці із часу створення 44-ї окремої артилерійської бригади та відкриття меморіальної стели з прізвищами 10 військових, які героїчно загинули в зоні проведення АТО. Від колективу ТОУНБ військовослужбовцям було передано подарунки

До Дня захисника України ТОУНБ подарувала бійцям 44-ї окремої артилерійської бригади м. Тернополя книжки, 9 пачок офісного паперу, бібліотечні стелажі.

15 грудня 2015 року, напередодні свята Миколая, працівники ТОУНБ зібрали гостинці для воїнів, що перебувають у зоні АТО.

Хід проведення Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна» висвітлювався на сайті (www.library.te.ua) та блозі «Абонемент на бульварі Шевченка, 15» (abontounb.blogspot.com), а також у місцевій пресі — газета «Вільне життя плюс» від 27 листопада 2015 року, відеорепортажах тернопільських телеканалів: «ТV-4» («Мешканці Тернопільщини відправляють в зону АТО книги» від 30.04.2015), «ІНТБ» («Для бійців 44-ї артбригади збирають книги та меблі» від 06.11.2015), інтернет-виданнях: «day.Kiev.ua», «ternopil.te.ua», («У Тернопільській бібліотеці збирають книги для воїнів»).

 

imageВійськові 44-ї окремої артилерійської бригади, які приймають книжки від Тернопільської ОУНБ — зліва направо: Олександр Хом’як, науковець, читач бібліотеки та солдат із Вінничини Віталій Дідур.

 

 

 

 

image

Бійці 44-ї окремої артилерійської бригади м. Тернополя отримують книжки у дарунок від Тернопільської ОУНБ до Дня захисника України.