Субота, 4 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Вінницька ОУНБ імені К. А. Тімірязєва

Інформація Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва

про хід реалізації Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна»

 

Вінницька ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва з квітня 2015 року, підтримавши ініціативу Національної парламентської бібліотеки України, брала участь у Всеукраїнській акції «Бібліотека українського воїна».

Нами організовано реалізацію Акції серед публічних бібліотек області. Директорам  ЦБС,  центральних районних (міських) бібліотек було надіслано відповідні листи щодо умов участі у Акції.

Обласна книгозбірня забезпечила широку рекламу Акції, у тому числі в ЗМІ; здійснено розсилку інформації про Акцію організаціям – членам Асоціації бібліотек Вінниччини, іншим громадським та волонтерським організаціям, які співпрацюють з бібліотекою; інформацію про Акцію представлено на веб-сайті бібліотеки, а також на її сторінках у соціальних мережах.

За результатами реалізації Акції у Вінницькій області було зібрано та передано для читання українським військовим 1566 прим. книг. Зокрема 210 прим. книг передано до бібліотеки Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону Міноборони України (м. Вінниця). Варто зазначити, що ідея передачі книг до військового госпіталю була не випадковою. Працівники бібліотеки неодноразово відвідували військових – учасників АТО, які проходили лікування та реабілітацію після травм, отриманих у результаті бойових дій на Донбасі, носили їм необхідні речі, у тому числі й книги. Бібліотекою організовано декілька благодійних акцій та  виставок-продажів робіт, створених власноруч працівниками бібліотек міста та їх читачами. Частину зібраних коштів було витрачено для закупівлі необхідних речей для бійців, що перебували у госпіталі.

Завідуюча бібліотекою військового госпіталю Данильченко Н.П. висловила щиру подяку усім тим, хто брав участь у Акції та зібрав для наших військових чудові бібліотечки україномовних видань. Син Ніни Павлівни теж є учасником АТО, тому вона  добре розуміє, що хороша книга та читання може мати неабиякий позитивний вплив на бійців, сприяти підтримці їх бойового духу та патріотичному вихованню українських воїнів.

100 книг відправлено з волонтерами Вінницької Народної Самооборони бійцям батальйону «Вінниця» у м. Попасна на Луганщині. Також відправлялися книги поштою безпосередньо співробітнику бібліотеки, який у даний час перебуває у зоні АТО.

1356 прим. книг передано до бібліотек військових частин м. Вінниця, м. Гайсин та м. Могилів-Подільський.

Акція «Бібліотека українського воїна» була позитивно сприйнята бібліотечними працівниками Вінниччини. Ми раді, що долучилися до цієї гарної справи, метою якої є підвищення освітнього рівня військовослужбовців, організації їх змістовного дозвілля, а найголовніше – морально-психологічна підтримка захисників України.

Директор                                                                                                  Н.І. Морозова

 

     
image                

 

image