Субота, 11 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Україніка

Держава і політика

Економіка

Країнознавство

Мистецтво

Педагогіка і психологія

Художня література і філологія

З різних галузей знань

1/5

Jirka, Luděk.

Migrace za lepším životem : etnická návratová migrace ze západní Ukrajiny: sounáležitost s ukrajinským národem a ”vytváření” krajanů / Luděk Jirka ; Univerzita Karlova, Fakulta humanitních studií. — Praha : Univerzita Karlova, Fakulta humanitních studií, 2018. — 181 s.

Шифр зберігання А33834

Автор книги – доцент Карлового університету в Чехії, історик, що спеціалізується на проблемах міграції, етнічної приналежності і націоналізму. У своєму дослідженні «У пошуках кращого життя: етнічна міграція із Західної України: приналежність до української нації та «творення» співвітчизників» він досліджує питання еміграції українських громадян чеського походження з західних областей України до Чехії.

 Патріотична риторика щодо співвітчизників в Україні завжди була присутня в чеському політичному, медіа та науковому середовищі. У своїй книзі автор розповідає про можливості, які розкриває перед цими громадянами чеська держава, надаючи їм право вільного проживання (тимчасового чи постійного) на своїй території і створюючи усі можливості для асимілювання у чеське суспільство.

Основна увага приділяється емігрантам із Рівненської та Волинської областей, що дуже віддалено ототожнюють себе з чеською нацією та чеською країною, однак під впливом економічних і політичних проблем в Україні обирають для себе шлях еміграції.

Чеською мовою