Субота, 11 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Зарубіжна україніка

Історія і політика

Мистецтво і архітектура

Право

Філологія

З різних галузей знань

1/7

U podstaw tożsamości pedagogiki : wielowymiarowość pedagogiki, biografistyka, historia / red. Ryszard Skrzyniarz et al. — Lublin : Wydawnictwo KUL, 2012. — 340 s.

Шифр зберігання Б6996

 

Понад двадцять років тому Польща зазнала змін державного устрою. За цей час відбулися величезні перетворення в економіці держави, її правничій системі, культурі, освіті та науці. Практично немає жодної сфери, котра не зазнала б змін чи реформувань відповідно до нових умов і вимог «відкритого» суспільства.

Серед важливих змін – освітня реформа, яка полягала в адаптації польської освіти до сучасних вимог, коли осучаснена школа має виховувати випускників, конкурентоздатних на ринках праці в країнах Західної Європи.

Але, попри всі зусилля і здобутки, на даний час залишається ще багато невирішених проблем, тривають дискусії стосовно подальшого напрямку суспільних перетворень, реформування освіти та запобігання негативних наслідків впливу процесів глобалізації на виховання і навчання молодих людей.

Пропонований читачеві збірник містить міркування польських науковців стосовно змін у підходах до процесу виховання у польській освіті і педагогіці.

Польською мовою