Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виставка живопису Володимира Садового

До 70-річчя від дня народження

 

З 12 вересня 2018 року в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого (вул. Михайла Грушевського, 1) експонується виставка живопису українського художника Володимира Садового.

image

Володимир Миколайович Садовий – член Національної спілки художників України (з 1994 р.). Народився в м. Маріуполі Донецької області, дитинство пройшло у Краснодоні на Луганщині. Жив і працював у Донецьку поки не розпочалися бойові дії на сході України, які змусили художника переїхати на батьківщину дружини – смт. Варва, що на Чернігівщині.

Усе своє життя Володимир Садовий присвятив мистецтву. Потяг до малювання ще з дитинства прищепила йому мама. В 1965 – 1969 рр. навчався у Луганському художньому училищі. Бажання далі розвивати творчий дар підтримав наставник Володимира Садового –визнаний український модерніст, майстер пейзажу і жанрової картини Віктор Зарецький.

Нині художник працює в різних техніках. Він автор пейзажів, портретів, жанрових картин. Найбільше перевагу віддає пейзажам, на створення яких надихає краса місцевих варвинських краєвидів. Створив серію картин «Варва на карті України», організував серію виставок «Варва: погляд з боку», «Варва сторонніми очима», «Варва сучасна», «Варва молодіжна», «Варва і АТО», які надали можливість землякам долучитись до прекрасного через живопис і краще зрозуміти красу рідного краю.

Володимир Садовий – учасник міських, обласних і республіканських виставок. На початку 2000-х років мав дві персональні виставки – у Донецьку (2000 р.) та Києві (2001 р.). Учасник Всеукраїнської різдвяної художньої виставки, що проходила в Києві (2013 р.) в Центральному будинку художників, де експонувалась картина «Новорічна ніч».

Роботи Володимира Садового зберігаються в приватних зібраннях України, Росії, Німеччини, Польщі, Франції, США. Багато творів художника залишилися в окупованому Донецьку.

Нинішню мистецьку виставку автор приурочив до 70-річчя від дня народження.

В експозиції гармонійно поєдналися пейзажі, натюрморти та сюжетні композиції.

                   Термін експонування виставки:  12 – 30 вересня 2018 року.