Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Художня виставка

«Живопис Георгія Сергєєва»


image

Георгій Сергєєв – український графік і живописець. Член Національної спілки журналістів України (секція художників друку).

Народився 1944 року на Сумщині. Рисунку та живопису навчався в студії образотворчого мистецтва при Кролевецькому районному будинку культури.

Закінчив Український поліграфічний інститут ім. Івана Федорова (нині Українська академія  друкарства). За фахом художник-графік з оформлення та ілюстрації книги.

Діапазон творчості Георгія Сергєєва досить широкий: книжкова та станкова графіка, живопис, поезія. Основні  техніки виконання творів – лінорит¸ дереворит, офорт, олійний живопис, акварель.

У художньому доробку майстра екслібриси, портрети, пейзажі, натюрморти, вітальні листівки, оформлення та ілюстрування книг, арт-релакс.

За роки творчої діяльності художника відбулося 43 персональних виставки живопису та графіки. Він учасник більш ніж 165 колективних виставок в Україні та за кордоном. У 1992 році Георгій Сергєєв став лауреатом конкурсу екслібрису Художнього товариства Святого Луки у  Барселоні (перша премія та іменна медаль за кращий книжковий знак).

Експозиція «Живопис Георгія Сергєєва» містить 42 роботи. Серед них – портрети, ліричні пейзажі, натюрморти, абстрактний живопис.

Виставка експонується в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого  (вул. Михайла Грушевського, 1, 2-й поверх) з 9 по 31 липня 2018 року.

 

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності О.Мазаєва