П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Міжнародного дня сім’ї

 

image

Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня (резолюція A/RES/47/237 від 20.09.1993 р.). Запровадження свята було викликано стурбованістю світової спільноти сучасним cтановищем родини, її значенням у процесі підростаючого покоління та підкреслити важливість інституту родини, як основи будь-якого суспільства.

Будучи одним із основних інститутів суспільства, першою сходинкою соціалізації людини, сім’я розвивається та видозмінюється разом із навколишнім світом, по-своєму реагуючи на вимоги часу, відповідаючи на громадські потреби і сама формує їх.

Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. У всі часи по відношенню держави, а також по становищу сім’ї в суспільстві судили про розвиток країни. Щасливий союз сім’ї і держави – необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян, а благополуччя родини – мірило розвитку і прогресу країни.

Родина – невичерпне джерело наснаги, любові, щастя, успіху, добра та злагоди. Сім’я дає нам почуття згуртованості, учить нас співпереживанню, доброзичливості й мудрості. В усі часи любов і повага до родини була основою народної моралі та її найвищим законом.

До Міжнародного дня сім’ї кожного року обирається нова тема. «Сім’я та інклюзивні  спільноти» – тема 2018 року. В центрі уваги опинилися питання ролі сім'ї та державної політики у справі досягнення мети забезпечення сталого розвитку.

До  Міжнародного дня сім’ї Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого підготувала віртуальну книжкову  виставку відповідного тематичного спрямування, знайомлячись з якою користувач може віднайти для себе багато цікавого з психології людських відносин та взаємовідносин в сім'ї, поради з питань виховання дітей, видання педагогічного спрямування, а також книги про права, звичаї, традиції, обереги української родини.

На виставці представлені документи і публікації з фондів бібліотеки. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки  та традиційними картковими каталогами.

 

Інформацію підготувала  бібліотекар І категорії

 відділу соціокультурної діяльності Т. Кириленко

1/69

Україна. Закони. Сімейний кодекс України : станом на 20 січ. 2017 р. : відповідає офіц. тексту. — Офіц. вид. — Харків : Право, 2017. — 105, [1] с.

Шифр зберігання: А775438