П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Національна  бібліотека України імені Ярослава Мудрого

Національна спілка фотохудожників України

Київський  фотоклуб 9х12

 

До Дня пам’яток історії та культури

 

НАША СПАДЩИНА

Фотовиставка

 

18 квітня відзначається Міжнародний день пам'яток і визначних місць, започаткований з ініціативи Міжнародної ради з питань охорони пам'яток і визначних місць (ІКОМОС). Рішення про відзначення дати прийнято Генеральною Асамблеєю ЮНЕСКО у 1983 році.

В Україні цей день  має назву День пам’яток історії та культури. Свято встановлене Указом Президента України  «Про День пам’яток історії та культури» від 23 серпня 1999 року №1062/99 і створене на підтримку ініціативи багатьох вчених, архітекторів, реставраторів, працівників державних органів охорони пам’яток історії та культури і спрямоване на підвищення обізнаності громадськості з розмаїттям вітчизняної культурної спадщини та необхідністю її збереження для майбутніх поколінь.

Україна зробила цивілізаційний вибір європейських пріоритетів, що орієнтовані на повагу і збереження культурно-історичної спадщини. Пам’ятки вітчизняної історії та культури найкраще демонструють загальноєвропейське коріння державної культурної традиції, їх неповторне місце на світовій мапі.

Фотовиставка «НАША СПАДЩИНА» містить роботи київських митців, які демонструють глядачеві об’єкти давнини світового значення на теренах України, зокрема храми і укріплення, які «маркують» наш шлях серед  інших народів.

В експозиції світлини Любові Котляр, Ольги Левченко, Ольги Решетняк, Павла Риболовлєва, Володимира Циби, Вадима Обітоцького, Андрія Чекановського. 

 

Фотовиставка експонується з 2 по 22 квітня 2018 року

в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого

за адресою вул. Михайла Грушевського, 1, 2-й поверх.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності О.Мазаєва