П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Перша персональна виставка Олександра Чапцева звичайно ж присвячена Києву. Чому звичайно ж?  Та тому що її автор не просто професійний  фотохудожник, а щирий і давній шанувальник цього величного міста, який знає і поважає його історію, культуру, архітектуру.

На виставці представлені роботи з архіву автора різних років. Любов до Києва, щире захоплення його образом дозволяє Олександру бачити в ньому  кожен раз щось нове, красиве, неповторне. Зі штативом, кількома фотоапаратами в руках на світанні, при заході сонця, в дощову погоду чи в туманні дні спостережливий і вірний шанувальник відтворює в фотознімках лінії його настроїв, змін, характерні особливості, рідні і такі дорогі риси іноді в жартівливому тоні, іноді з сумом, але правдиво і документально.

Основну професійну підготовку як фотограф Олександр Чапцев отримав в Інституті післядипломної освіти сфери побутового обслуговування населення на кафедрі «Художня фотографія і фотовиробництво», який закінчив із  дипломом з відзнакою у 2004 р. З 2006 р. Олександр є членом Спілки фотохудожників України, в якій і працює секретарем правління з творчих питань з 2007 р. Незважаючи на молодий вік, він  займається фотографією вже  понад 20 років! Справа в тому, що перший фотоапарат потрапив до рук Олександра, коли йому було лише 7 років, основи ж фотомистецтва він почав вивчати з 11-річного віку в фотогуртку при заводі «Укркабель». Вже через рік у 1984 р. його роботи були представлені на міській виставці юннатів у розділі «Архітектура», де він отримав своє перше призове місце. У 1988–1993 рр. роботи молодого автора служили ілюстраціями для газет «Вечірній Київ», «Киевские ведомости», а в 1997 р. він працює над проектом «Київ вечірній» (спільно з АОЗТ «Фуджі Спорт Студия»). Це було знаковою подією в творчому і професійному розвитку Олександра Чапцева.

На сьогодні Олександр працює в різних жанрах фотографії, любить подорожувати з фотоапаратом по Україні, поповнюючи свій архів у різних мальовничих куточках країни. З 1997 року почалась плідна співпраця з відомими видавництвами, агентствами, журналами, фотобанками. Серед них  «Марка України», «Преса України», «Мистецтво», «Спалах», «Балтія друк» та ін., агенства «LITTLE ONE», «Адаструм», «Людопринт», «Золотой Лев», фотобанки «Фотоартбанк», «Studio LUX», журнали «Туризм сільский зелений», «Мерідіан», «Фокус» та інші. Роботи автора потрапляють в  журнали, путівники, фотоальбоми, в тому числі (фотоальбом «Киев», путівник «Киев за 5 дней», фотоальбом «Вечный Киев», «Украина – любовь моя», фотоальбом «Украина. Природа. Культура. Традиции» та ін.). Нині триває його авторська робота над проектом «Дітям про Київ». Олександр також активно працює в жанрі «Весільна фотографія», сімейний, дитячий портрет, репортаж…

Із 2008 року його натхненням, душевною та духовною підтримкою в роботі стала дружина Олеся, з якою вони разом виховують сина Михайла.

Більше про Олександра Чапцева та його роботи дивіться на сайті Національної спілки фотохудожників України www.photospilka.com.
Контакти: моб. 050-569-99-79, дом. (044) 4845331, роб. (044)454-1993,
 e-mail: chaptsev@ukr.net.

 

Термін експонування виставки: 2–30 листопада 2010 р.

Ознайомитися з виставкою можна у холі 2-го поверху центрального приміщення НПБУ.