Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Таку назву має виставка  живопису В’ячеслава Корецького, що представлена в Aрт-галереї Національної парламентської бібліотеки України і відображає  доробок митця різних періодів.

В’ячеслав Корецький (1961 р.н.) –  дипломований художник-вітражист. Закінчив художню школу ім. I. Рєпіна та Київський художній коледж. Митець, для якого немає жанрових рамок. Він працює у таких напрямах, як авангард, романтизм, символізм, абстракціонізм тощо. У реалістичній манері робіт не створює, оскільки вважає, що прерогатива у цьому напрямі – фотографія.

Виставка присвячена  Жінці. Експонується  не випадково на початку весни, бо саме з її приходом, коли пробуджується  природа, розквітають усі без винятку жінки, привертаючи погляди чоловіків та надихаючи їх на створення чудових творів мистецтва. Ця тема постійно приваблює і В’ячеслава Корецького  не лише конкретними образами, а  й образами, народженими уявою та підсвідомістю митця.

Варто уваги  те, в якій техніці виконані роботи. Свого часу В.Корецький пройшов увесь шлях академічного живопису, яким, на його думку, обов’язково має володіти кожен художник. Але  майстер створив власний стиль і працює у  техніці живопису, використовуючи традиційні та сучасні фарби і суміші, що й відрізняє його роботи від інших.

В експозиції представлено 20 робіт, серед них: «Троянда»,  «Чоловіче і жіноче», «Ідилія»,  «В очікуванні весни», «Спогади Єви», «Скрипалька», «Венеція»,  «Флоренція»,  «Гарячий шоколад» та ін.

В’ячеслав Корецький присвячує виставку 145-річчю від часу створення 3 березня 1866 року Бібліотеки, нині  Національної парламентської бібліотеки України, та  жіночому святу – 8 Березня.

Термін експонування виставки: 2–24 березня 2011 року. Ознайомитися з роботами можна у холі 2-го поверху центрального приміщення НПБУ.