Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Фотовиставка Олександра Маматова

«ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО»

 

Фотовиставка «ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО» присвячена важливим сторінкам  історії виборювання Україною незалежності в ХХI столітті – подіям Революції Гідності, подвигу учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

25 років тому, 24 серпня 1991 року, Верховна Рада України прийняла доленосний документ – Акт проголошення незалежності України, а 1 грудня того ж року українці схвалили його на референдумі. Ця дата стала точкою відліку сучасної Української державності.

Відомо, що справжня незалежність будь-якої держави здобувається її народом у важкій боротьбі.

Боротьба за свободу і дійсну незалежність почалась на Майдані, продовжується зараз на Донбасі. Нині бійці в зоні АТО ціною своїх життів,  так само як майже 100 років тому Герої битви під Крутами, відстоюють не лише незалежність, а й суверенітет, територіальну  цілісність України, її європейський вибір.

imageАвтор фотовиставки Олександр Маматов – офіцер запасу Збройних Сил України.

Закінчив Національний університет оборони України ім. Івана Черняховського. Член-кореспондент Української Академії геральдики. Автор більше 20 наукових праць.

Нині очолює Всеукраїнську організацію інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій, яка опікується інвалідами війни, допомагає родинам, вдовам та матерям загиблих.

Учасник Революції Гідності. Волонтер з першого дня початку АТО. Займається збором і доставкою різноманітних матеріально-технічних ресурсів та медичних засобів у підрозділи Міністерства оборони, Національної гвардії та добровольчих батальйонів, які гідно виконують свої обов’язки по захисту Вітчизни.

Неодноразово проїхав від Луганська до Маріуполя, допомагаючи не тільки військовослужбовцям, а й місцевим мирним жителям населених пунктів зони АТО.

 Олександр Маматов – фотограф-аматор. У кожну поїздку обов’язково бере з собою мовчазного і вірного друга – фотоапарат. Згодом світлини, зроблені волонтером, розповідають глядачам про сьогоднішні події на сході країни; про наших славних захисників Вітчизни – тих, хто не знає ні сну, ні відпочинку, кожен день чує свист куль і снарядів, бачить смерть своїх друзів.

Представлені в експозиції фотознімки зафіксували військові будні, хвилини зустрічі та спілкування з воїнами, передають їх емоції і почуття, зберігають пам'ять про ГЕРОЇВ  УКРАЇНИ для майбутніх поколінь.

 

Термін експонування фотовиставки: з 15 серпня по 30 вересня 2016 року.

 

Інформація підготовлена відділом СКД.