Четвер, 2 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виставка живопису «Жіночий образ у сучасному українському мистецтві»

 

 Неможливо об’єктивно висвітлювати історію нашої країни без осмислення феномену жінки в українському суспільстві загалом та у мистецтві зокрема. Жіноча тема була однією з найповажніших. З нею були пов’язані етичні цноти та естетичні вартості. В усі часи надзвичайно цікавим був погляд митців на жінку, яка була і залишається невичерпним джерелом натхнення для поетів, скульпторів та художників.

Ініціатором мистецької виставки виступила громадська організація «Жінки майбутнього», яка спільно з Благодійним фондом сприяння розвитку моди підготувала подарункові видання – «Жінка очима київських митців» (серія «Артвізитівка Києва») та «Жіночий образ у сучасному українському мистецтві» (серія «Артвізитівка України»). Ці книги репрезентують культурну спадщину України в різних міжнародних інституціях, зокрема в штаб-квартирі ЮНЕСКО.

Учасники виставки «Жіночий образ у сучасному українському мистецтві» є учасниками вищезгаданих книжкових видань. Експозиція вибірково знайомить з результатами творчого пошуку і відображенням даної теми в образотворчому мистецтві відомих майстрів і талановитої молоді, в основному за роки незалежної України. Серед них – Олександр Сухоліт, Микола Соколов, Олена Баликова, Олена Кучерук, Олександр Добродій, Іванна Московка, Любов Сенчук, Любомир Мартинюк, Володимир Подлевський, Марина Соколова – художники, у творчості яких Її Величність Жінка постає багатоликою, вишуканою і чарівною, незалежною та гордою, ніжною і романтичною, сильною та загадковою.

Людмила Черватюк, президент ГО «Жінки майбутнього» передала названі подарункові видання в дар бібліотеці.

Виставка працює за адресою: вул. Грушевського, 1, Арт-галерея НПБУ, 2-й поверх. Термін експонування: 21 лютого – 14 березня 2013 року.


Інформація підготовлена відділом СКД