Субота, 11 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Зарубіжна україніка

Економіка, менеджмент

Історія і політика

Культура і мистецтво

З різних галузей знань

 

1/22

 Goethe. Verwandlung der Welt / herausgegeben von der Kunst- und Ausstellungshalle der Bundesrepublik Deutschland und der Klassik Stiftung Weimar ; Idee und Konzeption: Thorsten Valk. — München [u. a.] : Prestel, [2019]. — 301 S. : Ill.

Шифр зберігання В2087

 

Йоганн Вольфганг Гете – найвідоміший у світі німецькомовний поет. Вже за життя його слава поширилася на всю Європу. Літературні твори Гете перекладено незліченною кількістю мов. Такі постаті, як Вертер або Фауст, підкорили всі жанри мистецтва та всі галузі популярної культури. Як жоден інший автор свого часу, Гете розмірковував про зміни, які сколихнули політичні, економічні та культурні основи Європи близько 1800 року. Однак Гете був не лише критичним спостерігачем світанку сучасності, але й надзвичайно різнобічним художником, творчість якого надихала письменників, живописців та скульпторів, а також композиторів, фотографів та режисерів і продовжує надихати донині.

Художній альбом знайомить нас з роботами Каспара Девіда Фрідріха, Огюста Родена, Вільяма Тернера та Анжеліки Кауфманн, від Піта Мондріана та Пауля Клее до Сая Тумблі, Енді Уорхола, Барбари Клемм та Óлафура Еліассона, презентуючи трактування Й. В. Гете митцями від кінця 18 століття до наших днів. Історія сприйняття його творів, а також його особистість є важливою відправною точкою для питань про актуальність Гете, дослідження якої ставили перед собою упорядники альбому.

Німецькою мовою