Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Бібліотеки як невід’ємна частина соціального та інтелектуального розвитку суспільства завжди справляли вплив як на культуру країни в цілому, так і на окремі групи населення. Усвідомлення ролі бібліотек, їх значення у житті суспільства протягом усієї його історії є одним з важливих завдань сучасності.

Протягом багатьох років Національна парламентська бібліотека України співпрацює з провідними бібліотеками світу; шляхом документообміну зібрано цікаву колекцію путівників по зарубіжних бібліотеках, кращі зразки їх друкованої продукції та сучасну фахову літературу багатьма мовами. До уваги користувачів – книги з фонду відділу документів іноземними мовами, які розповідають про історію виникнення бібліотек, розвиток бібліотечної справи у світі, а також висвітлюють сучасні проблеми у бібліотечній сфері, знайомлять з новітніми досягненнями та розглядають перспективи на майбутнє. Виставка присвячена Всеукраїнському дню бібліотек.

1/11
        Casson, L. Libraries in the ancient world. New Haven & London : Yale University Press, 2001. – 177 p.

А 14004

Книга «Бібліотеки у стародавньому світі» розповідає про стародавні бібліотеки з тих давніх часів, коли «книгами» були глиняні таблички, а листок паперу був новим явищем. Автор запрошує читача у цікаву подорож по найдавніших бібліотеках Близького Сходу, приватних та публічних бібліотеках Греції та Риму, перших бібліотеках при християнських монастирях.

Англ. мовою