Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Дня Державного Прапора України.

До Дня незалежності України

 

image24 серпня в Україні відзначається День незалежності – щорічне державне свято. Саме 24 серпня 1991 року Україну було проголошено незалежною, демократичною державою, і над будинком Верховної Ради піднявся синьо-жовтий прапор.

Вперше День незалежності України був відзначений 16 липня 1991 року відповідно до Постанови Верховної Ради УРСР «Про День проголошення незалежності України», підписаної на честь прийняття «Декларації про державний суверенітет України» 16 липня 1990 року.

20 лютого 1992 року Верховна Рада незалежної України прийняла Постанову «Про День незалежності України», яка, враховуючи «історичну вагомість прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року», визначила 24 серпня Днем незалежності України як щорічне державне загальнонародне свято України.

Основні урочистості на державному рівні традиційно відбуваються у Києві, де Президент України, перші особи країни покладають квіти до пам'ятників видатним українцям та беруть участь у молебні за Україну. В різних куточках нашої країни цього дня проходять різноманітні культурні та спортивні акції, а по завершенні свята влаштовуються святкові фейерверки.

Цьогоріч, на честь 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя подій відродження української державності, заплановано низку урочисто-святкових заходів.

Зокрема, 23 серпня 2018 року, у День Державного Прапора України (свято встановлено Указом Президента України № 987/2004 «Про День Державного Прапора України» від 23 серпня 2004 року), у місті Києві, інших населених пунктах, а також закордонних дипломатичних установах України відбудеться проведення офіційної церемонії підняття Державного Прапора України, а також інших заходів, спрямованих на виховання поваги до державних символів України.

24 серпня, в День незалежності України, на вулиці Хрещатик та Майдані Незалежності у столиці України – місті Києві відбудеться парад військ «Марш нової армії», у якому візьмуть участь представники Збройних Сил України, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Служби безпеки, інших відомств, а також понад 20 військових оркестрів.

У регіонах України та за її межами в цей день буде організовано проведення тематичних урочистих, наукових, інформаційно-освітніх та патріотично-виховних заходів, молебнів за Україну тощо.

З нагоди 27-ї річниці незалежності України та згідно з Указом Президента України №99/2018 від 11 квітня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено книжкову виставку «До Дня Державного Прапора України. До Дня незалежності України».
Експозиція презентує історичну, документальну, науково-популярну літературу, що містить інформацію про минуле і сучасне України, висвітлюючи багатовікову історію національного державотворення.
На виставці представлені документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1;

загальний читальний зал.

 

Термін експонування: 20 серпня – 7 вересня 2018 р.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Сливка О. В.

 

image

 

 

 

З нагоди 27-ї річниці незалежності України та згідно з Указом Президента України №99/2018 від 11 квітня 2018 року [https://www.president.gov.ua/documents/992018-23974] в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено книжкову виставку «До Дня Державного Прапора України. До Дня незалежності України».

Експозиція презентує історичну, документальну, науково-популярну літературу, що містить інформацію про минуле і сучасне України, висвітлюючи багатовікову історію національного державотворення. 

На виставці представлені документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.