П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Лекція на тему: «Механізми виконання рішення суду.

Нововведення в законодавстві щодо посилення відповідальності

неплатників аліментів»

 

30 липня 2018 р. у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» відбулася лекція на тему: «Механізми виконання рішення суду. Нововведення в законодавстві щодо посилення відповідальності неплатників аліментів». Це – інформаційна акція із циклу заходів «Я МАЮ ПРАВО! На виконання рішення суду!», що проводиться Міністерством юстиції України спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у місті Києві.  

Начальник Головного територіального управління юстиції у м. Києві Станіслав Куценко зауважив, що проблема несплати аліментів дуже гостро стоїть у нашому суспільстві, адже досі не було такого механізму впливу на боржника. 6 лютого ц.р. вступив у силу Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів». Документ дозволить зменшити заборгованість зі сплати аліментів, а також забезпечить належне утримання осіб, які отримують аліменти.

Михайло Кеда, старший державний виконавець відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві детальніше ознайомив присутніх з новаціями прописаними у Законі. Неплатників аліментів обмежено у праві виїжджати за кордон, керувати авто, користуватися зброєю і полювати. Впроваджується новий вид адміністративного стягнення у вигляді соціальних робіт.

По закінченню лекції всі бажаючі мали змогу отримати правові консультації від державних виконавців столиці та представників Другого Київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Участь у заході взяли: Богдан Кушнір, Директор Другого Київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Орест Легкий, головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти; користувачі та працівники НБУ ім. Ярослава Мудрого.

 

Інформацію підготувала завідувач сектору

загального читального залу №1 Наталія Бойко;

фото провідного бібліотекаря Наталії Опенько

відділу обслуговування користувачів