Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Фестиваль європейського кіно

Показ фільму «Дівчина в тумані» (Італія-Німеччина-Франція, 2017) 

 

image2 серпня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого у рамках Фестивалю європейського кіно за підтримки Представництва ЄС в Україні  відбувся показ фільму «Дівчина в тумані». Організатор показу – дистриб’юторська компанія «Артхаус Трафік».

Фестиваль європейського кіно, що розпочався 12 липня цього року, проводиться за ініціативи Представництва Європейського Союзу в Україні вже вдруге. Проект, який знайомить глядача з кращими фільмами останніх років, знятих у країнах ЄС, був створений з метою популяризації європейського мистецтва кіно.

До цьогорічної програми Фестивалю увійшли фільми-події 2017 року: сатирична трагікомедія «Квадрат», володар Золотої пальмової гілки; трилер «Тебе ніколи тут не було», відзначений преміями за найкращу чоловічу роль та найкращий сценарій на Каннському кінофестивалі; драма «На межі», лауреат премії «Золотий глобус»; трилер «Дівчина в тумані», відзначений премією «Давід ді Донателло»; трагікомедія «До побачення там, нагорі!», 5-ти разовий призер французької премії «Сезар».

Для гостей Кіномистецької вітальні було підготовлено показ художнього фільму-трилера «Дівчина в тумані».

«Дівчина в тумані» – авторська екранізація бестселера італійського письменника Донато Каррізі. Копродукційний фільм Італії, Німеччини та Франції 2017 року. Хіт італійського прокату 2017 року, що вийшов на третю позицію після таких блокбастерів, як «Воно» і «Тор: Рогнарок».

Італієць Донато Каррізі – популярний європейський автор детективів. За освітою – юрист-кримінолог, спеціаліст у галузі людської поведінки. Його письменницька кар’єра розпочалась нещодавно. У 2009 році побачив світ і був перекладений 11 мовами перший роман письменника «Підказувач». Роман «Дівчина в тумані», виданий у 2016 році, розійшовся мільйонним тиражем у 26 країнах.

Екранізація роману стала режисерським дебютом письменника. У номінації «Кращий дебютний режисер» він був відзначений національною премією італійської Академії кінематографії «Давід ді Донателло» (2018).

Свою неспішну розповідь Донато Каррізі розпочинає про те, як холодної зимової ночі психіатра Аугусто Флореса (Жан Рено) терміново викликають на роботу, щоб обстежити інспектора Фогеля (Тоні Сервілло), який потрапив у аварію. Інспектор нічого не пам'ятає, на місці аварії ніщо не вказує на її причину та на її жертв. Проте сорочка Фогеля у плямах свіжої крові, і ця кров не його. У ході бесіди починає вимальовуватись ланцюг неймовірних подій, що почалися місяць тому…

Інтрига від самого початку картини, постійні сумніви, підозри створили атмосферу емоційної напруги, що зависла у повітрі та тримала увагу глядача до останньої хвилини фільму. Абсолютно несподівана, парадоксальна розв’язка стала поштовхом до подальших роздумів і міркувань, тому для багатьох глядачів фільм не закінчився, навіть після того, як у залі увімкнули світло.

 

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Сливка О. В.