Вівторок, 16 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Урочиста передача книг з міжнародного гуманітарного права


image6 червня 2018 р. у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася урочиста передача Посольством Федеративної Республіки Німеччина в Україні книг з міжнародного гуманітарного права.

Міжнародне гуманітарне право або право війни, право військових конфліктів – це галузь міжнародного права, головна мета якого полягає в гуманізації ведення військових дій та полегшенні страждань жертв війни. Міжнародне гуманітарне право застосовується в ситуаціях збройних конфліктів як міжнародних, так і внутрішніх. Основними завданнями міжнародного гуманітарного права є захист цивільних осіб та тих, хто припинив брати участь у збройних діях, регулювання засобів і методів ведення війни.

Керівник консульсько-правового відділу Посольства Німеччини в Україні  Єнс Краус-Массе наголосив на актуальності теми і урочисто передав бібліотеці книги, що надійшли до Посольства з Міністерства закордонних справ ФРН. Це 15 примірників двох видань («Documentations on International Humanitarian Law» і «Joint Service Regulation, Law of Armed Conflict») з паралельними текстами німецькою та англійською мовами, до яких увійшли міжнародні правові акти з  врегулювання правовідносин під час збройних конфліктів.

З нагоди зустрічі було підготовлено тематичну виставку книг з фонду відділу документів іноземними мовами та проведено оглядову екскурсію бібліотекою для представників Посольства.

 

Інформацію підготували

завідувач відділу ДІМ Наталія Кот та головний бібліотекар відділу Наталія Богун