П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» 

Зустріч з представниками видавництва «Скай хорс»a

 

image

19 травня 2018 року члени клубу зустрічалися з представниками видавництва «Скай хорс», яке спеціалізується на виданні  фотоальбомів, науково-популярних та історико-краєзнавчих книг, розрахованих на широке коло читачів, небайдужих до історії міста Києва.

Цього разу директор видавництва Дар’я Невзорова представила 4 томи («Стиль жизни, нравы  и вкусы старого Киева», «Благоустройство старого Киева», «Старокиевские силуэты», «Горний город. Из православной жизни Киева ХІХ века») з майбутнього 7-томного видання творів відомого українського письменника, культуролога, літературного критика, дослідника київської старовини Анатолія Макарова з серії «Мир киевской старины».

Останні 20 років свого життя Анатолій Макаров присвятив заглибленому вивченню київської старовини – життю і побуту української столиці в ХІХ і на початку ХХ століття. Дослідник зібрав унікальний архів, на базі якого створив свої праці – своєрідні культурологічні енциклопедії, що вражають різноманіттям фактів та масштабом проведених досліджень. Його роботи внесли вагомий вклад у вивчення історії та культури Києва і напевне займуть достойне місце поряд з трудами таких знавців Києва, як Микола Закревський, Михайло Максимович та Леонід Добровольський.

У другій частині зустрічі письменниця Лада Лузіна, яка видала 2018 року у видавництві «Скай хорс» нову книгу «Невероятный Киев Лады Лузиной», поділилася з присутніми роздумами про те, що в художніх творах автор має повне право додумувати і фантазувати. Тому в попередніх книгах «Киевские ведьмы» вона дозволяла собі такий прийом. А в статтях «Невероятного Киева» постаралася відокремити вигадки від реальності. Видання містить такі розділи: «Дома с Призраками и без», «Чудеса Софии Киевской» «Тайны Андреевской церкви», «Под сенью Андреевской церкви», «Ангел и Демон в доме под Андреевской церковью», «Путешествия в поисках Киева».

 Захоплено й артистично розповідала Лада про свій неймовірний Київ, а також ділилася планами на майбутнє.

Цього дня на гостині у клуба, завдяки видавництву «Скай хорс», києвознавцям Анатолію Макарову і Ладі Лузіній, був присутній наш древній і завжди молодий КИЇВ.

Презентовані книги видавництвом передано у дар  НБУ ім. Ярослава Мудрого.

 

Інформацію підготувала

 завідувач відділу соціокультурної діяльності Погонець О. Д.