Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Творча зустріч з Сергієм Лойком

«Роман не тільки про війну …»


image

12 квітня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася творча зустріч із Сергієм Лойком «Роман не тільки про війну …».

Сергій Лойко – військовий журналіст, перекладач, фотограф, автор романів-бестселерів «Аеропорт» (Київ: Брайт Букс, 2015), «Рейс» (Київ: Брайт Букс, 2017), режисер і сценарист документального фільму «Гібридна історія». С. Лойко став єдиним іноземним кореспондентом, який був в оточеному російськими бойовиками Донецькому аеропорту у жовтні 2014 р. Він провів чотири дні серед українських військових і добровольців, результатом чого стала стаття з галереєю авторських світлин на першій шпальті «Лос-Анджелес Таймс» – однієї з найбільших популярних та авторитетних американських газет. А з вересня 2015 р. в Києві, Харкові, Дніпрі, Миколаєві та інших українських містах відбулись презентації «головної книги про війну, якої не мало бути» – роману «Аеропорт». Варто зазначити мужню позицію автора, російського письменника – він відверто симпатизує українцям, які захищають свою країну.

У 2015 році С. Лойко був удостоєний однієї з найвищих нагород в американській журналістиці «За хоробрість, достовірність, оригінальність, глибину та виразність описаного». В цьому ж році письменник отримав престижну премію редакції «Лос-Анжелес Таймс» «За найкращі репортажі 2014 року».

На зустрічі автор романів розповів, як народжувалися його твори, вимальовувалися сюжетні лінії, «оживлялися» літературні герої – учасники історичних подій, що описані в романах С. Лойка. Зачитав цитати зі своїх творів, пояснюючи як він дізнавався про деталі життя прототипів своїх героїв. «Українська війна стала частиною мого життя» – сказав письменник.

Поціновувачі творчості письменника, серед яких були і волонтери та учасники АТО, слухали автора із захопленням та поставили йому багато запитань, на які отримали щирі відповіді. Співробітниця Бібліотеки Ніна Щербенко, в якої обидва сини брали участь в АТО, подарувала письменнику пам'ятну медаль, присвячену захисникам Донецького аеропорту.

Під час заходу відбувся перегляд фрагментів документального фільму «Гібридна історія» з коментарями автора.  

Завершилася творча зустріч автограф-сесією.

 

 

Інформацію підготували головний бібліотекар

   відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

 

Фото: провідного бібліотекаря відділу

обслуговування користувачів Наталії Опенько