Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» 

Зустріч з членом-кореспондентом Української академії архітектури Сергієм Буравченком

 

image

24 березня 2018 року на засіданні клубу було заслухано тему «Архітектурне середовище. Генетичний код міста. Силует, фонова забудова, домінанти», яку презентував член-кореспондент Української академії архітектури, почесний професор Національного авіаційного університету Сергій Буравченко, багаторічний член клубу «Субота у Бегемота».

Перше, на що звернув увагу доповідач, це елементи, які впливають на визначення образу міста: красивий силует; природне оточення – ріка(водойми), рельєф, парки; характерні елементи фонової забудови, її розмірний модуль, текстура, фактура та колір фасадів, форма і матеріал дахів; унікальні і неповторні будинки-домінанти; архітектурні артефакти. Матеріал ілюструвався прикладами забудови Флоренції, Праги, Парижа, Вашингтона, Брюсселя, Москви, Дубая, Шанхая, Сингапура, Нью-Йорка, Баку, Сіднея та ін. міст. Окремо було привернено увагу до характеру і параметрів фонової забудови Києва.

Незвичайним музичним акордом у виконанні Сергія Буравченка прозвучали його авторські композиції, що відображали особливості архітектурних середовищ.

Представлена тема викликала гаряче обговорення. Порівнюючи наведені приклади архітектурного середовища зі світової практики з будівельним бумом Києва, у більшості випадків ганебним, члени клубу і чисельні гості, серед яких було чимало  архітекторів, жваво ділилися думками, враженнями, висловлювали пропозиції.

Представлена книжкова виставка з власної колекції доповідача та оригінальна добірка копій будівель-домінант з багатьох міст світу підсилили інтерес до теми.

 

Інформацію підготувала

 завідувач відділу соціокультурної діяльності Погонець О. Д.