Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книжково-ілюстративної виставки «Василь Стус. Талант і доля» у Національному університеті біоресурсів та природокористування України

 

15.03.2018 до 80-річчя від дня народження В.С. Стуса Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого представила книжково-ілюстративну виставку «Василь Стус. Талант і доля» у Національному університеті біоресурсів та природокористування України. Виставка стала складовою Всеукраїнської науково-практичної конференції «Комунікативний дискурс: наукова рецепція та стилістика перекладу». Цей захід підготував і провів гуманітарно-педагогічний факультет Університету. Доповіді учасників конференції висвітлювали актуальні проблеми сучасної філологічної, філософської, історичної, педагогічної, соціологічної, етнологічної наук у сучасних комунікативних дискурсах; лінгвістичні, літературознавчі та дидактичні дослідження, пов’язані з постаттю Василя Стуса, а також питання патріотизму і відданості Україні на прикладі життя і творчості громадянина і поета.

До участі в конференції організаторами були запрошені вчені, аспіранти, магістранти, викладачі вищих навчальних закладів з багатьох міст України. На заході виступив син В. Стуса – український письменник, літературознавець, к.ф.н., лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус.

Книжково-ілюстративна виставка «Василь Стус. Талант і доля» представила життєвий і творчий шлях митця. Основну частину експозиції склали збірки поезій В. Стуса, що вийшли друком після 1991 року, а також спогади сучасників, листування поета, біографічні матеріали в монографіях, публікаціях у періодичних виданнях.

Учасники конференції із неабиякою зацікавленістю знайомилися із матеріалами експозиції, занотовували деякі нові для них цитати з ілюстративного матеріалу, звертаючи особливу увагу на видання, які побачили вперше на цій виставці.

Плідна співпраця між Національною бібліотекою України імені Ярослава Мудрого  та Національним університетом біоресурсів та природокористування України буде продовжена.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Т. Скирда 

 

Фото провідного бібліотекаря

відділу обслуговування користувачів О. Шадури