П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Кіновечір

До 80-річчя від дня народження Борислава Брондукова

 

image

27 березня 2018 року Кіномистецька вітальня зібрала шанувальників творчості надзвичайно талановитого актора, улюбленця мільйонів глядачів Борислава Брондукова. 1 березня цього року йому виповнилось би 80.

Неперевершений виконавець ролей другого плану, король епізоду Борислав Брондуков упродовж 35 років служіння кінематографу зіграв у понад 130 фільмах. Своєю творчістю він довів, що для Великого артиста не буває маленьких ролей.

Кінодебют Брондукова відбувся у картині Сергія Параджанова «Квітка на камені». Потім були незабутні ролі у фільмах «Вій», «Вавилон ХХ», «Афоня», «Осінній марафон», «Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона», «На Вас чекає громадянка Ніканорова», «Будь здоровим і прощай», «Небезпечні гастролі», «Зелений фургон», «Ми з джазу», «Людина з бульвару Капуцинів», «Небилиці про Івана» та багато інших.

Він з легкістю відмовлявся від головної ролі, якщо вона йому не подобалась і завжди міг, за його словами, з будь-якого епізоду «зробити цукерку». Майже кожен зіграний Брондуковим епізод ставав шедевром, а фрази його персонажів – здобутком фольклору.

Емоційно-зворушливими спогадами про Борислава Миколайовича з присутніми поділилась його дружина Катерина, яка прожила з ним понад 30 років. В пам’ять про свого чоловіка у 2008 році вона видала книгу «Тринадцять сповідей..», де зібрані фотографії самого актора, його родини, друзів, і, нарешті, 13 віршованих освідчень в коханні своїй дружині Катерині. Примірники цього видання отримали у подарунок гості Кіномистецької вітальні.

Учасники зустрічі переглянули фільм «Небилиці про Борислава», створений за життя актора у 1998 році, де про людину і артиста Брондукова, кумедні історії з його життя розповідають друзі-колеги: Раїса Недашківська, Лесь Сердюк, Кость Степанков, Іван Гаврилюк, Ада Роговцева, Марійка Миколайчук, Неоніла Крюкова.

Щирими оплесками глядачі дякували творцям кінострічки Сергію Тримбачу і Юрію Терещенку, які взяли участь у заході.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності Сливка О. В.