Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Круглий стіл

«Творча спадщина Юрія Титаріва: місце в літературі »

 

image 16 березня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся круглий стіл ВГО «Український клуб» за темою: «Творча спадщина Юрія Титаріва: місце в літературі». Ведучий і координатор заходу – поет Ігор Мисяк.

Захід розпочався хвилиною мовчання, після якої прозвучав фортепіанний твір Віталія Філіпенка «До тебе» у виконанні відомого українського піаніста Павла Лисого.

Юрій Георгійович Титарів народився 26 вересня 1948 року у містечку Сватове Луганської області в родині вчителів. Помер 11 січня 2018 року у селі Княжичі Київської області.

Все своє життя Юрій Титарів бажав стати журналістом, але підкорившись обставинам, здобув професію агронома. Працював чесно, самовіддано та мрія про творчість ніколи не покидала його. Врешті, лиш після того як вийшов на пенсію, знайшов у собі сили і мужність, щоб нарешті реалізувати свою давню мрію стати поетом.

Доповідачем на круглому столі виступив Анатолій Горовий, який розповів про життєвий і творчий шлях цієї незвичайної людини. На заході були присутні колеги і родина Юрія Титаріва, які тепло ділилися спогадами про той час, що вони провели з ним. Учасники заходу читали його вірші, висловлювали пошану, дякували за те, що пам’ять про Юрія живе. На знак цього наприкінці зустрічі було вирішено видати книжку поезії Юрія Титаріва.

Учасникам заходу була запропонована книжкова виставка творів Юрія Титаріва, які були передані в дар бібліотеці родиною поета.

В організації заходу взяли участь: Український клуб, Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, Літературний форум, журнал «Слово і дія», Український парламентський клуб «Нація».

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності

Гриценко Ю. А.