Вівторок, 16 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»   

Презентація книги

Аркадія Третьякова «Купцы города Киева»

( Київ : Сучасний письменник, 2017)

 

image20 січня 2018 року на засіданні клубу презентувалася книга Аркадія Третьякова «Купцы города Киева», видана за підтримки Київської фундації культури видавництвом «Сучасний письменник» у 2017 році до 135-річчя будівлі Купецького зібрання (нині Національна філармонія України).

Книга складена як довідник, містить 3745 статей – короткі відомості про київських купців за період з 1836 по 1917 рік, та понад 600 ілюстрацій: фотопортрети купців, рекламні листівки, зображення збережених надгробків.

Історія купецтва – це історія торгівлі, підприємництва, містобудування, розвитку транспорту, організації виробництва, формування ринку збуту, створення нових видів продукції. Це історії людей, які своїм трудом і завзятістю домагалися нових соціальних статусів, спряли розвитку і процвітанню всіх сфер господарської і культурної діяльності міста.

Схвально прийняли  присутні виступ президента Київської фундації культури Сергія Костянчука про ідею виникнення і втілення презентованого видання та продовження проекту тепер про почесних громадян міста Києва.

Виступ Аркадія Третьякова   супроводжувався багатим відеорядом та цікавими коментарями з життя і діяльності київських купців.

Грунтовний аналітичний огляд «Київські купці в історії та культурі міста ХІХ – початку ХХ століття» зробив доктор історичних наук, автор вступної статті Ігор Гирич.

Члени клубу тепло вітали свого колегу з успіхом у дослідницькій роботі та побажали нових відкриттів у подальшому.

 

Інформацію підготувала

 завідувач відділу соціокультурної діяльності Погонець О. Д.